sábado, 29 de agosto de 2015

GRÆSK VEGETARMOUSSAKA ESTHERS STYL

Ingredienser:

  • 1 stor aubergine
  • 2 squash
  • 7 små kartofler (Det er bedst, hvis de er 3 kæmpestore, men det er lidt svært at finde i DK)
  • i stedet for oksekød: blandede grøntsager (Esther anbefaler: forårsløg, peberfrugt, løg og hvidløg)
  • salt og peber
  • bechamel: 1l mælk, 60 gr. mel, 60 gr. smør, muskatnød, salt, peber og meget tålmodighed. 


Først skal du skære kartoflerne i skiver (omkring halv cm) og tilsætte en lille smule salt.
Så sætter du dem på en bradepande i ovnen.



Så gør du det samme med auberginen. Mens du skærer auberginer, kan du sætte kartoflerne i ovnen, så de begynder at blive stegt. Det tager godt 5 minutter at skære auberginen og sætte skiverne i ovnen.



Bagefter squash. Hvis du har plads, kan du have 3-4 fad i ovnen. Når du er færdig med de tre trin (ca. 15 minutter), så tager du bradepanden med kartoflerne ud og vender dem, tilsætter mere salt og så sætter du bradepanden i ovnen igen.



Når alle grøntsager er vendte og færdigstegte, lægger du det hele i et fad. Første lag skal være kartoflerne. Jeg ved ikke hvorfor, men pga. nogle græske regler, må der ikke være nogen plads mellem kartoflerne.



Du skal gøre det samme med auberginerne og lægge dem ovenpå kartoflerne uden at der er nogen plads mellem dem (Husk den mærkelige græske regel!)



Og squash, som du kan se på billedet:


I stedet for at stege oksekød, steger jeg nogle forskellige grøntsager med olivenolie. På billedet kan du se, at jeg brugte en allerede færdiglavet pose fra Fakta, som var på tilbud. Men det smager mere ”originalt”, hvis bare du bruger løg og hvidløg (og måske forårsløg, så det smager af lidt mere), men du kan bruge hvad som helst.



Når grøntsagerne er stegt, så lægger du dem i fadet ovenpå de andre grøntsager, som det sidste lag.



Næste trin er at forberede bechamelsaucen (du kan finde det på nettet, der er mange måder at lave det på. Det er ikke svært, men det skal være meget tyk til moussaka, så det tager noget tid at røre rundt, i hvert fald 15 minutter, så det kan være god træning).



Du hælder bechamelsaucen over det hele. Du kan se, hvordan bechamelsaucen har det svært med at falde ned på bunden pga. dens tykke konsistens.



Tilsæt lidt revet ost på bechamelsaucen og fadet skal bare være godt 20 minutter mere i ovnen. Det anbefales at vente minimum 15 minutter før man spiser det for at smagene blandes godt, og fordi saucen bliver tykkere (og fordi det er meget varmt!)



Velbekomme!

No hay comentarios:

Publicar un comentario